سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس گفت: سوداگران بازار ارز و سکه برای حفظ قیمت های کاذب در بازار ارز قصد دارند سرمایه گذاری در بورس را کم بازده جلوه دهند.
در چهارمین روز کاری هفته پس از رشدهای چشمگیر و کانال شکنی های پی در پی بورس طی هفته های اخیر، امروز با کاهش بیش از ۷۰۰۰ واحدی شاخص کل مواجه شدیم که رکورد جدیدی برای افت شاخص کل طی یک روز ثبت شده است.ادامه افت بهای دلار از دلایل افزایش شدت عرضه بود .
پس از این که آمریکا و کانادا برای حفظ قرارداد سه جانبه نفتا توافق کردند، دلار کانادا، پزوی مکزیک، شاخصهای سهام آمریکا و بسیاری از بازارهای سهام جهان رشد کردند.
امروز بازار هیجان منفی داشت و نمادهای فارس، پارس و پارسان بیشترین اثر منفی را روی شاخص داشتند با این حال صف فروش پارس که سنگین ترین صف فروش بازار بود، نیز در لحظات آخر جمع شد.
شاخص سهام با جهش ۱۵ درصدی هفته گذشته توانست رکوردهای تازهای را در تاریخ خود به ثبت برساند. از اواخر بهار و همزمان با افزایش نرخ دلار، بسیاری از تحلیلگران بر پتانسیلهای صعود بورس تهران تاکید داشتند، اما صعود دستهجمعی اخیر صنایع مختلف بورسی کارشناسان را نگران کرده است.
از ابتدای امسال و در مدت ۱۲۲ روز معاملاتی، تعداد ۲۲۵میلیارد و ۲۳۰میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۶۳۵هزار و ۳۳۲میلیارد ریال در ۱۲میلیون و ۷۳۹هزار و ۱۵۸دفعه مورد معامله قرار گرفته است.
در حالی قیمتها در بورس تهران به صورت لحظهای رکوردشکنی و رشد بیسابقه را تجربه میکند که همچنان به خاطر ریسکهای زیاد سیستماتیک و غیرسیستماتیک، این بازار حتی گزینه سوم برای سرمایهگذاری عامه مردم هم نیست.
از ابتدای سال تاکنون تحرک حقیقی ها در بازار جلوه خاصی به خود گرفته است. آمارها نیز نشان می دهد در عمده روزهای معاملاتی این بازیگران خرد بودند که روند بازار را مشخص کردند.
بهدنبال هفتههای پررونق بورس، مسیریابی سهام تا پایان سال اهمیت ویژهای پیدا کرده است. جهش دلار و انتظارات تورمی که اثر مستقیمی بر سود اسمی بنگاههای اقتصادی دارد، مهمترین محرک رونق بورس است. هرچند این عامل همچنان پتانسیل مناسبی برای سهام است؛ اما مواجهه با ریسکهایی نظیر تحریم و روند بازارهای موازی نیز اهمیت دارد.